Brielle

Brielle is een historische stad op het eiland Voorne gelegen aan het Brielse Meer. Het is een stad met ca 13.000 inwoners. De dorpjes Zwartewaal en Vierpolders maken deel uit van de gemeente Brielle.

Brielle

Vestingsmuren Brielle

Brielle is een oude Vestings stad en de historische verdedigingswallen zijn nog bijna volledig intact. Sinds 1713 is er weinig aan de vesting veranderd, waardoor de verdedigingswerken tot de belangrijkste overgebleven vestingwerken van Nederland behoren. De vestinggordel van Den Briel heeft negen bastions en vijf ravelijnen en is gerestaureerd tussen 1972 en 1975

 

Historisch Brielle

Brielle heeft de tands des tijds goed doorstaan en daardoor bezit ze het hoogste aantal rijksmonumenten in relatie tot het inwonersaantal in Nederland. Enkele bijzondere monumenten zijn oa : Het Merula Weeshuis, Het Arsenaal, Molen het Vliegend Hert, Sloepenloods en de watertoren. Een volledige lijst van de Brielse monumenten in vind u op de BrielleWiki

De havens van Brielle

Maritiem Centrum Brielle

De haven binnen de vestingswallen wordt beheerd door Maritiem Centrum Brielle. Er zijn ca 250 vaste ligplaatsen

Haven Brielle

Haven Brielle

en 50 passanten ligplaatsen. De haven ligt midden in het historisch centrum en is omringd door enkele cafe’s en restaurants. De haven en ligplaatsen zijn voorzien van water, electra en kabel-tv. Tevens is er voor alle ligplaatshouders gratis Wi-Fi. In het havenkantoor zijn douches en toiletten en was- en droog machines.

Overnachten met je boot in kost E1,30/m en E1,- pp toeristenbelasting. Tevens kan je een fiets huren om de omgeving over land te verkennen.

Marina Port Brielle

 

Marina Port Brielle – verhuur ligplaatsen en bemiddeling van schepen

 

Marina Port Brielle is een particuliere jachthaven welke beschikt over 78 ligplaatsen gelegen op een unieke locatie aan de zuidelijke oever van het prachtige recreatiegebied “Het Brielse Meer”. De jachthaven is rustig gelegen en heeft een schitterend uitzicht over het water en de bossen. Het gezellige en historisch centrum van Brielle ligt op maar 5 minuten wandelen van de jachthaven.

 

Faciliteiten:
Prachtige ligging van de jachthaven
Drinkwater en elektra aanwezig op de steigers (tot 16A)
Hygiënische sanitaire ruimte incl. aankleedtafel
Voldoende nabije gratis parkeergelegenheid
Boodschappen- / bagagekar
Winkels binnen handbereik
Havenkantoor 6 dagen per week geopend tijdens het seizoen
Havenmeester 24/7 telefonisch te bereiken
Enthousiast team

 

 Passantentarief:

 

€ 1,25 p/meter p.n.
€ 1,15 toeristenbelasting p.p.p.n.
€ 2,00 p.n. elektra

 

Gratis gebruik van sanitair en drinkwater

Tevens kunt u bij Marina Port Brielle terecht voor het verkopen en/of aankopen van een schip.

 

 

 

Marina Port Brielle

 

Rochus Meeuwiszoonweg 57B

 

3231 CM Brielle

 

Havenkantoor: 0181-474964
Havenmeester: 0616-277267

 

info@marinaportbrielle.nl
www.marinaportbrielle.nl

Boodschappen doen in Brielle

Wanneer je de haven binnenvaart en bakboord aanhoudt dan vindt je aan het eind van de haven een AH, waar je zo goed als voor de deur kan aanleggen. Tevens vindt je hier een viskraam.

Uit eten in Brielle

Als je met de boot in Brielle aanmeert zijn er vele mogelijkheden om uit eten te gaan. Ook vind je diverse terrassen rondom de historische haven.
Aan het Brielse meer, een meter of 150 ten Noorden van de ingang van de Brielse Haven vind je Strandcafe de Meiden. Een gezellige eeterij direct aan het water met ligplaatsen voor de zaak en met uitzicht over de Brielse Maas.

Midden in het centrum, bijna onder de schaduw van de grote kerktoren zit restaurant “De Smaeck van Brielle“. Met een uitgebreide kaart een echte aanrader.

Als je het Noord Spui opvaart vindt je net voor de ophaalbrug de Tapasbar “het Swarte Schaep” met een klein terras aan de waterkant.

Café Dixi

Café Dixi

Wanneer je Brielle binnenvaart vind je op de splitsing tussen de Noord Spui en de Zuid Spui Café Dixie. een gezellig café met groot buitenterras en een uitgebreide bierkaart. Hier kan je genietend van een koud glas bier of frisdrank uitkijken op de langsvarende schepen.

 

Maar er zijn nog veel meer gezellige en goede eetgelegenheden in de Historische binnenstad. Op de Voorstraat zijn diverse restaurants en grill-en steakhouses te vinden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>